Őz ugrott az autó elé

Az elmúlt 72 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába öt tűzesettel és hat műszaki mentéssel kapcsolatos, tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.
Egy méhkaptárokat szállító teherautó és egy személygépkocsi ütközött az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán Petőfiszállás térségében, pénteken este. Az ütközés következtében a méhkaptárok az árokba borultak és összetörtek. A tulajdonossal történt egyeztetést követően az autópályán közlekedők védelme érdekében, óvintézkedésből a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók felügyelete mellett a kaptárokat elégették. Személyi sérülés nem történt.

Egy személygépkocsi letért az úttestről és villanyoszlopnak ütközött Csengődön, a Kossuth Lajos utcában, szombaton délután. Az autóban egy ember utazott, aki a helyszínen életét vesztette. A kiskőrösi hivatásos tűzoltók feszítővágóval emelték ki az elhunytat a kocsiból, majd a helyszínt átadták a rendőrségnek.

Lajosmizsén, a Ceglédi úton egy kisteherautó félig árokba csúszott, szombaton este. A forgalmat akadályozó járművet a lajosmizsei önkormányzati tűzoltók drótkötél segítségével kivontatták. Személyi sérülés nem történt.

Szombaton éjszaka egy személygépkocsi elütött egy őzet, melynek következtében felborult, Szabadszállást és Kisizsákot összekötő úton. A balesetben egy ember megsérült. A szabadszállási önkormányzati tűzoltók áramtalanították a felborult járművet.

Hűtőkamion kompresszora gyulladt ki Lajosmizse külterületén egy kamion parkolóban, vasárnap délelőtt. A helyszínen lévők egy porraloltóval a tüzet eloltották. A lajosmizsei önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral a kompresszort visszahűtötték. Személyi sérülés nem történt.

A hétvégén négy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és két esetben kérték a segítségüket lakásba történő behatoláshoz.

 

About Post Author