Megáldották a jubiláló házaspárokat

Templomunkban május 8-án tartottuk a jubiláló házaspárok megáldását. Ezen jeles alkalommal azokat a kedves Testvéreinket ünnepeltük, akik 20, 25, 30, … éve kötöttek szentségi házasságot katolikus templomban. A párokat elkísérték családjaik is, így templomunk megtelt az ünneplő rokonokkal.

A szentmise keretében az ünneplő házaspárok az oltár előtt felsorakozva közös imába kapcsolódva adtak hálát a gondviselő és szerető Istennek, hogy megtartotta őket egymásnak az elmúlt sok évben. Azokban az években, amelyek sok vidámságot és nevetést tartalmaztak, de a boldog pillanatok mellett együtt kellett átvészelniük a nehézségeket, és megbirkózniuk a gondokkal is. Ahogyan Józsi atya is elmondta, ezek az együtt töltött percek mind erősítették és mélyítették az egymás iránti szerelmet.

A szentmise végén pedig az ünneplő párok kézen fogva, Józsi atya vezetésével vonultak ki a templom ajtaján: úgy, ahogyan ezt tették azon a napon, amikor megkötötték házasságukat. A templom kapujában állva pedig minden pár férfi tagja egy üveg bort, míg női tagja egy virágot kapott gratulációként az egyházközség nevében. A jeles napot megörökítettük a Szentháromság kertben készült fotókon is.

További képek találhatóak az egyházközség Facebook oldalán (https://www.facebook.com/katolikus.szabadszallas/), illetve honlapján http://katolikus-szabadszallas.hu/ Galériájában is.

A házassági évfordulót ünneplő pároknak továbbra is sok boldog, szeretetben együtt töltött évet kívánunk! Isten gondviselése kísérje őket továbbra is a közös úton!

Knódel Máté

About Post Author