TRIANON-100 (vírusirtó) Emléktúra

103105850_2697327633885572_2146000617597250139_o

Vírusirtó túrát szervezett Egyesületünk a természetbarátoknak Szabadszálláson

Közel kétszáznegyven természetbarát regisztrált, de vélhetően a reggeli szemerkélő eső miatt csak 208-an vágtak neki szombaton, hogy bebarangolják a Felső-Kiskunság homokbuckás, változatos, erdőkkel borított vidékét. A Trianon-100 (Vírusirtó) Emléktúra a Nagy Sportágválasztó KFT. „ÖTPRÓBA” országos rendezvénysorozata egyik állomásaként került meghirdetésre, de a Kft. a szabadidős sporttevékenységet szabályzó rendelet híján jelenleg csak virtuális, egyéni versenyeket támogat.

.Sajnos az idén a koronavírus-járvány keresztülhúzta számításunkat, így a kényszerű bezártság miatt a sportbarátok ki voltak már éhezve arra, hogy csoportosan is túrázhassanak. Némi utánajárást követően, az Operatív Törzs állásfoglalásának birtokában, szerveztük meg programunkat, megemlékezve egyben a trianoni békediktátum századik évfordulójáról is.

A természetbarátok két táv közül választhattak. Huszonnyolc kilométeren mintegy közel nyolcvanan indultak, a legfiatalabb a tizennyolc esztendős dunaújvárosi Furka Aliz, míg a legidősebb a hetven éves izsáki Faragó Gábor volt. A tizenöt kilométeres távot csaknem száznyolcvanan teljesítették. A legfiatalabb résztvevő az egy éves kiskunfélegyházi Horváth László Ferenc az édesanyja hátán utazta végig a távot, a legidősebb túrázó pedig a hetvenkilenc éves, Szabadszállásról elszármazott, jelenleg Kiskunhalason élő Tabajdi József volt.

– Több mint ötven éve futok és atletizálok, közel kétszáz maratont teljesítettem. Ma már kicsit rozzant vagyok, így csak rövidebb, tíz, tizenkét kilométeres távokat vállalok be. A szabadszállási túrán tavaly vettem részt először, de azóta is rendszeresen visszajárok – mondta el kérdésünkre válaszolva Tabajdi István.

A vírusirtó emléktúrán nem voltak ellenőrző pontok, csak kalória pótló pontok, ahol a túrázók ásványvizet, gyümölcsöket és édességet kaptak, míg a célban ez alkalommal emléklap helyett jelvényt vehettek át útravalóul.

Ősszel is várjuk a túrázókat

 Amennyiben engedélyezésre kerül a nagy létszámú szabadidős sportrendezvények megszervezése, október 10-én rendezzük a tavasszal elmaradt VII. Strázsa Honvéd Teljesítménytúrát. A természet szerelmesei így az őszi arcát is megismerhetik a Felső-Kiskunság gyönyörű, buckás fenyveseinek, szikes és turjános területeinek.

A túráról a természetfotós, Varga Péter FB oldalunkon elhelyezett képei itt tekinthetők meg.

Kiss Józsi esemény-krónikája pedig szintén az FB oldalunkon láthatók.

Buza Vince
Strázsa TE

About Post Author