Túrázók népesítették be a Vadast

1384 1385 1387 1389

Közel 500 túrázó verte fel a Vadas csendjét 2018. december 29-én a Honvéd Nyugdíjas Klub évzáró túra-rendezvényén a Téli Strázsán.

Maguk a szervezők is meglepődtek az óriási érdeklődés láttán és különösen, hogy a karácsonyi kalória bomba után több mint 300-an igényelték a kunsági töltött káposztát ebédre.

A tervezett rajt előtt fél órával már gyülekeztek a túrázók és a szervezők igyekezete ellenére jelentős tumultus alakult ki a regisztrációnál, így a kezdetben távonként félórásra tervezett helyszíni adategyeztetés több mint egy órásra bővült.

Az előző napok mogorva, csapadékos időjárása után kellemes meglepetésként ért mindenkit a túra napján a napsütéses, kellemes, túrázásra kiválóan alkalmas idő. Részben ennek és az „ötpróbával Tokióba” programsorozatnak is köszönhető volt, hogy az ország 73 településéről indultak útnak a résztvevők és teljesítették a választott 9, vagy 18 km-es, a Vadas vadregényes, homokbuckás területén kijelölt távot. A legtöbben a fővárosból érkeztek (több mint 100-an), de Kecskemétről és Szabadszállásról is közel 100-an teljesítették a túrát. Érdekesség, hogy Ballószögről a polgármester vezetésével közel 20-an töltötték ezt a szép napot az izsáki Vadasban, de Szombathelyről és Győrből is érkeztek túrázók.

80 éves volt a legidősebb túrázó, aki Budapestről érkezett, a legfiatalabb pedig a kiskunhalasi Boross Bánk (3), de egyéves testvére is teljesítette a távot édesanyja hordozójában.

A rendezvény jó hangulatához jelentősen hozzájárult a rajt-cél helyéül választott Biczó Csárda & Lovaspanzió pazar környezete és a házigazdák lelkes és segítőkész támogatása. Köszönet illeti őket különösen annak a fényében, hogy a megnövekedett érdeklődés láttán, a rendezők kérésére karácsony előtt egy nappal vállalták be ezt a nagy létszámú rendezvényt. Rendkívül jó visszhangja volt a csárda szakácsai által elkészített és gusztusosan tálalt finom és bőséges töltött káposztának is.

A szervezők is igyekeztek a túrázók kedvében járni, hiszen közel két mázsa gyümölcsöt, különböző édességeket és rágógumit biztosítottak a gyaloglás során felhasznált kalória pótlására, de nagy keletje volt a közel 150 liter forralt bornak és a teának is. Természetesen ezt a kínálatot a regisztrációs díjból, a támogatók segítsége nélkül nem lehetett volna biztosítani. Köszönet a természetbeni támogatásért a Biczó csárdának, Darabos József, Kovács Lajos, ifj. Szőke Péter, Pandúr László, Szabó Imre, Szalontai Bálint vállalkozóknak, a Birkás Bor és Pálinkaháznak és a rendezvény lebonyolításához nyújtott segítségért Tóth János vállalkozónak és a kisizsáki italboltnak, a rengeteg fotóért és videóért Szalai Lászlónak, Varga Péternek, Kiss Józsefnek és nem utolsó sorban Bell Sándornak, aki Vácról érkezett túrázóként örökítette meg fényképezőgépével a túra során látott fotogén részleteket és rakta össze hangulatos videóvá.

Utoljára, de nem utolsó sorban köszönet a lebonyolítást segítő közel 20 fő segítőnek, akik szabadidejüket áldozták a rendezvény sikere érdekében.

Eredményes, túrákban gazdag újévet kívánnak a szervezők valamennyi résztvevőnek és találkozzunk 2019. április 13-án a VI. Strázsa Honvéd teljesítménytúrán.

                                                                                         Buza Vince
Strázsa TE

 

About Post Author