Új burkolat a tantermekbe

Tovább folytatódott a Szabadszállási Petőfi Sándor Általános Iskola épületének belső felújítása. A nyáron a vizesblokkok újultak meg, a tanév első felében készült el a tantermek informatikai fejlesztése, a napokban pedig két tanterem kapott új linóleum burkolatot.

 

Mint arról már korábban beszámoltunk a nyáron készült el a diákok mosdóinak rekonstrukciója. Több mint hatszázezer forintot fordított szeptemberben az önkormányzat a Szabadszállási Petőfi Sándor Általános Iskola informatikai fejlesztésére. A rendelkezésre álló keretből új internetes hálózat épült, amely lehetővé tette, hogy valamennyi tanteremben a diákok a tanórák keretében rákapcsolódjanak az információ „autósztrádájára”.
A munkálatok során a szakemberek mintegy négyszázötven méter kábelcsatornát, közel egy kilométernyi vezetéket, illetve osztályonként egy csatlakozó helyet építettek be, illetve alakítottak ki. Az egy gigabites hálózat kiépítése után az iskola huszonhat tantermében vált lehető az internet használata a tanórák keretében.
A év végén két tanterem kapott új, ipari minőségű PVC burkolatot, amely mintegy 633 ezer forintba került. A nagy kopásállóságú linóleumra tizenöt év garanciát vállaltak a szakemberek.

About Post Author