Újabb konzultáció a rezsi- és bürokráciacsökkentésről

A tavalyi évhez hasonlóan a Kormány most is konzultációt indított a lakosság bevonásával az állami rezsicsökkentés és a közigazgatási bürokráciacsökkentés folytatásáról.

 A cél továbbra is az állampolgárokat és a vállalkozásokat érintő fizetési kötelezettségek enyhítése, az eljárások egyszerűsítése.

 A konzultációs kérdőíveken 2015. évben közel 400 ezer állampolgár tett javaslatot, melynek eredményeképpen több mint 20 hatósági eljárás díja került megszüntetésre, ami 10 milliárd forint megtakarítást jelent 2016. évben az ügyfeleknek. Ezen felül az év eleje óta közel másfél millió okmányt vettek át kedvezményesen, valamint az egyéb díjmentessé tett eljárásokban több mint 500 ezer ügy indult.

A konzultációs kérdőívek papír alapon a kormányhivatalokban, elektronikus úton, www.kormanyhivatal.hu oldalon találhatók meg.

A kérdőíveken az egyszerűsítésre javasolt eljárásokról, az engedélyezési eljárások bejelentéssé alakítására javasolt eljárásokról, valamint a magánszemélyeket és vállalkozásokat érintő eljárások díjmentessé tételéről lehet véleményt nyilvánítani. A lakossági konzultáció zárása 2016. augusztus 19. napjával történik.

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

 

About Post Author