A költészet napjára emlékeztünk

1 2 3 4 5 6 7 8 (1) 8 (2) 8 (3) 8 (4) 8 (5) 9 10 11

A járványhelyzet miatt idén rendhagyó módon emlékeztünk meg a magyar költészet napjáról településünkön. 

A Városi Könyvtár ablakaiban a több szállal Szabadszálláshoz kötődő József Attila munkásságának jutott idén a főszerep. A könyvtár munkatársai József Attila verseiből választottak részleteket, és azokat a jobb figyelemfelkeltés érdekében óriási méretben, a szavakat különböző betűtípusokkal nyomtatva helyezték ki. Emellett a város több pontján tettek közzé verseket elvihető formában is, valamint aszfaltkrétával felírt versekkel hívták fel a figyelmet a költészet fontosságára.

Szintén a Magyar Költészet Napja alkalmából, a Petőfi Sándor Általános Iskola tanulói – Csáki Levente, Jurászik Nóra, Kovács Bianka és Verbóczki Jázmin – alkotta „verskommandó” a település központjában lévő üzletek és intézmények ablakaira írt különböző versidézeteket.

A József Attila Közösségi Ház előtt április 11-én, a város önkormányzatának nevében Darabos József polgármester és Bajusz Gábor képviselő, a Szabadszállás Települési Értéktár Bizottság elnöke, valamint az Általános Művelődési Központ részéről Pintérné Schusztek Erzsébet igazgató koszorúzta meg a költő mellszobrát. A közösségi ház erre az alkalomra egy külön videóval is készült, melyben József Attila Szabadszálláson eltöltött időszakáról emlékeznek meg, aminek a megjelenését szintén a költészet napjára időzítettek.

A Szabadszállás Települési Értéktár Bizottság kezdeményezésére idén felújították József Attila nagyszüleinek a sírját, ahol koszorút helyezett el Darabos József polgármester és Bajusz Gábor a bizottság elnöke. A sírnál Kishalmi Istvánné, József Attila Születésnapomra című versét mondta el.

 Szöveg és fotók: Fábián Krisztián

About Post Author