Az év sportolója lett Csaplár Hanna

A Kecskeméti Sportiskola ünnepi évnyitóján, szeptember 25-én adták át a 2020-21-es bajnoki év legjobbjainak járó díjakat. Az Év Sportolója 2020/2021 díját a szabadszállási Csaplár Hanna, a KESI vízilabdacsapatának tagja kapta. Ennek kapcsán beszélgetek most vele.

 

Hanna, először is gratulálok neked a kiváló teljesítményedhez. Milyen érzés volt, amikor megtudtad, hogy te lettél az év sportolója?

Köszönöm szépen. Nagyon jó érzés hogy engem választottak és nagyon örültem neki. Nem is számítottam rá, csak másnap tudatosult bennem, mikor felhívott az edzőm, hogy legyek ott a díjátadáson.

Hol volt a díjátadó és ki adta át a díjat?

Kecskeméten a Messzi István Sportcsarnokban volt és Szedmákné Dr. Lajtai Virág adta át a díjat.

Mióta vízilabdázol és miért pont ezt a sportágat választottad?

A sport, a mozgás mindig fontos szerepet játszott az életemben. Nyolc évig aerobicoztam és öt évig néptáncoltam. Három éve vízilabdázom. Igazából én úszni szerettem volna, de pont úgy alakult, hogy belecsöppentem egy vízilabda edzésbe és ott ragadtam.  Bár eleinte nem annyira szerettem, de Kunszentmiklóson, a Baksay Sándor Gimnáziumban volt egy tanárom, a Szigeti Csaba bácsi és ő biztatott, hogy mindenféleképpen folytassam tovább.

Milyen poszton játszol a csapatban és milyen eredményeitek vannak eddig?

A KESI csapatában kapus poszton játszom. Két évvel ezelőtt országos bajnokok lettünk alsóházban, de a tavalyi év sajnos nem úgy sikerült ahogy gondoltuk, az ideit viszont nagyon szeretnénk behúzni.

Az edzések és a mérkőzések gondolom sok időt elvesznek. Menyi elfoglaltsággal jár, hogy versenyszerűen sportolsz?

Gyakorlatilag szabadidőm nem nagyon van, csak szombaton vagyok itthon. Minden nap edzés van, vasárnaponként meccsek és még hetente kétszer-háromszor szárazföldi edzések is vannak ezen felül.

Mit adott neked a sport, a vízilabda eddig?

Egész életre szóló barátságokat kaptam. Megmutatta, hogy mennyire fontos a kitartás és csapatszellem. Szeretném itt is megköszönni a csapatnak, azon belül Csengének és Szoninak hogy velem vannak.

Ha nem vízilabdázol, akkor éppen mivel töltöd a szabadidődet? Ha jól tudom fogatot is hajtasz?

Jelenleg tanulok. Van két német vizslám, a családommal és Zsófival próbálok minél több időt tölteni. A fogathajtás a vízilabda mellett inkább már háttérbe szorul, apával szoktunk fogatot hajtani. Fogathajtásból is levizsgáztam, C-kategóriás fogathajtó vagyok. Idén nem voltam versenyen, csak tavaly Kunszentmiklóson, ott második lettem egyes fogathajtásban.

Hol és mit tanulsz jelenleg?

Kecskeméten a Szent-Györgyi Albert Technikumban, fitness-wellness instruktornak tanulok. Később mindenféleképpen szeretnék a sporttal foglalkozni, de az állatok is a szívem csücskei, főleg a lovak és a kutyák.

A vízilabdával kapcsolatban mik a terveid a jövőre vonatkozóan?  

Nagyon jó csapatban játszom, idén meg kell húznunk a bajnokságot, mindenféleképpen benne szeretnénk lenni a legjobb négyben. Erősek vagyunk, sok meglepetést tudunk okozni.

Mit üzensz a fiataloknak?

Azt, hogy sportoljanak mindenféleképpen és bármit is csinálnak, mindig a maximumra törekedjenek. Maradjanak mindig alázatosak a sporthoz és higgyenek az edzőjüknek. Itt szeretném megköszönni szüleimnek a sok támogatást, Ádám Zsuzsannának, az edzőmnek a munkáját és szeretetét.  

Köszönöm a beszélgetést, további sikeres szereplést kívánunk neked és az egész csapatnak!

Fábián Krisztián

About Post Author