Két órával javították meg tavalyi eredményüket az ultrabalatonisták

ultra

Közel két órával javította meg tavalyi eredményét a szabadszállási tűzoltók csapata a május 19-21. között megrendezett balatoni ultramaraton futóversenyen. A tizenkét fős gárda 19,31 óra alatt teljesítette a 218,2 kilométeres távot, így kategóriájukban a 67 helyen, a 967 csapatot számláló mezőnyben pedig az előkelő 167. helyen végzett.

A szabadszállási tűzoltók 2016-ban, első ízben vettek részt az embert próbáló erőpróbán. Tizenkét fős váltójuk 21,23 óra alatt teljesítette a csaknem kétszázhúsz kilométeres távot. Idén a Huszár Barna, Asbóth György, Báldy István, Tóth László, Horváth István, Sallai László, Kristóf András, Szőke Péter, ifj. Szőke Péter, Gurmai Levente, Szűcs Attila, Ország Norbert alkotta gárda a majd két órával javította meg a tavalyi eredményt.

A szabadszállási résztvevőket három gépkocsi szállította váltópontról váltópontra. A sofőrök (Dr. Báldy Zoltán, Szabadszállás Város Polgármestere, Rajner Csaba, Szőkéné Süveges Katalin) és a segítők (Szűcs Dániel, Szőke Ádám, Szőke Nóra, Süveges Kitti) koordinálták a váltásokat, az étkezéseket és megoldottak minden felmerülő problémát.

A táv harminc nyolc szakaszból állt. A futók adottságaikhoz megfelelő távot futottak le. A verseny első felében optimális volt az idő, ám éjszaka eleredtet az eső és az 50-60 kilométeres széllökések is újabb terhet róttak a futókra. A nehézségek ellenére a csapat kiváló eredményt ért el – mondta el lapunk érdeklődésre Kristóf András, aki egyben köszönetet mondott a támogatóknak és a segítőknek, valamint a civileknek, aki a hűtő mágnesek megvásárlásával hozzájárultak a verseny költségeinek előteremtéséhez.

 

About Post Author