Könyvtári születésnap

DSC_0105 DSC_0106 DSC_0109 DSC_0110 DSC_0111 DSC_0115 DSC_0117 DSC_0118 DSC_0127 DSC_0130 DSC_0132 DSC_0134 DSC_0135 DSC_0136 DSC_0147 DSC_0152 DSC_0162 DSC_0163

5 éves a felújított könyvtár

2018. július 14-én, szombaton a városi napok nyitányaként ünnepi fotókiállításra várták az érdeklődőket a városi könyvtárba. A kiállítás képanyagát a felújítás óta eltelt öt év könyvtári programjainak fotói szolgáltatták.

A megnyitón megjelenteket először Vass Roland köszöntötte. Beszédében elmondta, hogy a rendezvénnyel kettős célt szerettek volna megvalósítani. A felújított könyvtár átadásakor kitűzött cél volt, hogy az intézmény közösségi térré váljon, újra töltsék meg élettel a szabadszállási felnőttek, és elsősorban a gyermekek. A kihelyezett több, mint 300 képpel egyrészt ennek a célnak a megvalósítását próbálták bemutatni. Másrészt a könyvtáros hivatással szembeni sztereotípiát is szeretnék végre megszüntetni, mondván, hogy a könyvtáros ül és olvas. Vass Roland kiemelte, ha ez így lenne, akkor most nem lennénk itt, és nem lenne mit megnyitni. Elmondta, hogy külön köszönet illeti mindazokat, akik az eltelt időszakban segítették munkájukat, akár diákként, akár felnőttként téve azt. Az ő neveiket tartalmazó lista külön helyen került kihelyezésre a könyvtárban.

Utána Dr. Báldy Zoltán polgármester is köszöntötte a vendégeket, valamint ünnepi beszédében méltatta az elmúlt öt év könyvtári, könyvtárosi munkáját. Kiemelte, hogy az öt évvel ezelőtti átadáskor kitűzött célokat sikerült megvalósítani. Végül Ramháb Mária, a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár igazgatója is köszöntötte a megjelenteket. Kiemelte, hogy amit ki lehetett hozni, azt ebben a könyvtárban sikerült is kihozni az átalakításból. Elmondta, hogy más könyvtárban 10 év alatt sem lehet ennyi rendezvényről fényképet felmutatni. Köszönetet mondott a fenntartónak az átalakításról meghozott döntésért, a könyvtárosoknak az áldozatos és fáradhatatlan munkáért, és külön kiemelte a könyvtár használóit, a látogatókat, hiszen nekik köszönhetően telnek meg élettel a könyvtár terei.

 A megyei könyvtár igazgatójának és a vele érkező négy dolgozónak virágcsokorral és desszerttel köszönték meg az ünnepi alkalmon való részvételt. Az átadás után következett az óriási ünnepi torta ünnepélyes felvágása. A remekmű Bognárné Gajár Katalin keze munkáját dicséri. A könyvtár logójával díszített alkotásból mindenkinek jutott egy szelet. Levezetésként a megyei könyvtár dolgozói játékos feladatokkal várták az érdeklődőket, ami után senki sem távozhatott nyeremény nélkül.

A rendezvény nosztalgiázással és jó hangulatú beszélgetésekkel zárult, melyről mindenki időben odaérhetett a 16:30-kor kezdődő további programokra. A kiállítás képeit a nyár folyamán bárki megtekintheti a könyvtárban, nyitva tartási időben. Köszönet mindazoknak, akik megtisztelték rendezvényünket.

 –Vass-

About Post Author