Őszi Strázsa túra

Kellemesen csalódtak azok a korán kelők és erre a napra a túrázást választók, akik részt vettek a Szabadszállási Honvéd Nyugdíjas Klub szeptember 19-re szervezett túráján, hiszen elmaradt a délelőttre előre jelzett eső.

 
A szervezőkkel együtt – valamennyi korosztályt képviselve – közel 80 fő vett részt a 7, 18 és 35-km-es távokon előkészített, immár hagyományosnak tekinthető ősz eleji túrán. A részvevők a túra során a Zéró-Feeling, Szp Kiskun és az Áipli Busz Kft-k támogatásával ásványvízzel, gyümölccsel és édességgel pótolhatták a felhasznált energiát.
Nem volt irigylésre méltó a 35 km-es távot választók útvonala, hiszen a Balázspuszta melletti erdőben, a Kis-Balázs halmon át a homokdombok között mély, lovasok által is járt nyomvonalon kellett haladniuk, de nem maradtak érdekes látnivaló nélkül a rövidebb távot választók sem. A Felső Kiskunsági turjános, illetve a Kiskunsági Nemzeti Park területén kialakított útvonal mentén egymást érték a kökénybokrok, a most érő vackor és csodálatos volt az őszi fenyőerdő illata is. A Gyógyító-domb, a Geréby kúria és a Kunadacsi Öregtemető mind-mind hasznos élményekkel gazdagították a túrázókat.
„Két hete aktívan készültünk a barátnőmmel erre a túrára. Minden este 2 km-t gyalogoltunk, hogy ne okozzon gondot ez a 7 km” mondta Kristóf Károlyné a klub tagja, aki betöltött 80 évével a rendezvény legidősebb részvevője volt. A legfiatalabb korosztályt az 5 éves Süveges Emma, és Nagy Benjamin képviselte sikeresen. Ebből is látszik, hogy a túrázás nincs korhatárhoz kötve, megfelelő szervezés mellett bárki gyakorolhatja.
A túra rajtjának és céljának is helyet biztosító Kunadacsi Horgászcentrumban a túrát követően egy a centrum által kedvezményes térítés ellenében elkészített finom és bőséges ebéd elfogyasztása után idilli környezetben tölthették el délutánjukat a túrázók. Köszönet a részvevőknek és a támogatóknak is ezért a szép napért.
Terveink között szerepel, hogy október 24-én a Mecsekbe szervezünk utazást a „Mecseki láthatatlanok nyomában” teljesítménytúrára, majd december 12-én Izsák és Fülöpszállás határában szervezzük meg következő saját túránkat.

 

Honvéd Nyugdíjas Klub Strázsa Túra Egyesülete

About Post Author