Templombúcsút ünnepeltünk

Ebben az esztendőben október 2.-ra került a katolikus templom búcsú ünnepe. Ez különleges kegyelemforrás lehetőségét adja, melynek lényege az egymásért vállalt felelősségben gyökerezik. A szentmisét a sok éves rend szerint ünnepeltük. Vendégünk volt Menyhárt Sándor ezüstmisés atya, jánoshalmi plébános.

A szentbeszédben összefoglalta Lisieux-i Szent Teréz nagyszerű példáját. Csodálatos védőszentje van településünknek. Ez a fiatal lány olyan hősiesen gyakorolta az embertársi szeretetet, ami mindannyiunknak lelkesítő példa lehet, mert mindig az örök értékeket tartotta szem előtt.

Az ünnepi szentmisében volt hagyományosan a kenyérszentelés, hálaadás az új termésért, hogy remélhetőleg lesz megélhetés a következőig is, mert biztonságban beérett az idei. Hagyományosan a gyermekekre, a családok legféltettebb kincseire is ebben a szentmisében kértük Isten áldását.

A szentmise utáni közösségi együttlétet ebben az évben új módon bonyolítottuk le. Mindenki hivatalos volt a közös ebédre. Megtöltöttük a templom udvarát, és családias barátságban költöttük el az ebédet. A gulyáslevest Bognár Sándor főzte, aki katolikus közösségünk tagja, ifjú szakács. Az ízletes és tartalmas leves után süteményekkel kínáltuk egymást. Eközben beszélgettünk, ismerkedtünk és mélyítettük a kapcsolatokat. Nagyszerű napot töltöttünk együtt. Köszönjük a szervezőknek a gondosságot, Istennek a jó időt és egymásnak a barátságot.

Kiss József plébános

About Post Author